tisdag 29 oktober 2013

Hemligheten bakom Magnolia Bakery's cupcakes

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

Tänk på cupcakes. Tänk på New York City. Säkert tänker du automatiskt på Magnolia Bakery.

Bageriet har blivit ett namn på världskartan, inte minst genom Sex and the City och den scen, där Miranda och Carrie mumsade i sig cupcakes, filosoferande om livet.Köp gärna med dig en påse cupcakes vid nästa besök i New York men var beredd på att stå i kö. Särskilt om du besöker Magnolia Bakery i West Village eller om du kommer dagtid. Maxgränsen är tio cupcakes per besökare.

Samtidigt som du handlar gör du en insats för andra. Magnolia Bakery stödjer nämligen hjälporganisationer, just nu bland annat via The Pink Agenda i kampen mot bröstcancer.

Vill du själv prova på att baka cupcakes? Då ska du skaffa den här boken med recept från Magnolia Bakery.

I filmen nedan avslöjas också "hemligheten" bakom Magnolia Bakery's cupcakes.
(Ett par ledtrådar: osaltat smör och äkta vaniljextrakt.)Vad var det då för scen från Sex and the City som gjorde Magnolia Bakery så känt? 

Ta en titt!Hur det smakar? Riktigt gott måste jag säga. Men, i mitt tycke, lite för sött. Det räckte med några tuggor.

Personligen föredrar jag faktiskt cupcakes från Babycakes – både mjölk- och glutenfria! Och inte minst, så fantastiskt goda ...

Enjoy!


4 kommentarer:

 1. Ser väldigt gott ut! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de ser väldigt frestande ut ... För mig funkar det med cupcakes i lagom doser. ;)

   Radera
 2. Första månaden efter att jag kom till New York 2005 åkte jag på en Sex and the City-busstur :) Jag hade inte sett så många avsnitt då, men det var spännande att åka runt NY och testa lite drinkar och så klart åkte vi till Magnolia Bakery och fick en varsin cupcake. Bästa på hela turen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Jag har också hört om denna busstur men inte hakat på än. Jag har inte sett alla avsnitt av SATC men kanske får skaffa boxen och kolla ifatt. Då blir det roligare. :)

   Radera